O transformare uluitoare. Primul aliment la care a renunțat un bărbat ce a slăbit peste 200 de kilograme

Foto: Beau Griffin / Today.com

Un bărbat care a slăbit 205 kilograme a dezvăluit cum a reușit să își schimbe complet viața și să scape de depresie, relatează TODAY.com. Sucurile dulci au fost primele alimente la care a renunțat când s-a decis să slăbească.

Beau Griffin a fost supraponderal de când își amintește, dar la un moment dat greutatea sa a scăpat de sub control, așa încât s-a gândit chiar și să își ia viața.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani din Las Vegas, SUA, a ajuns să cântărească peste 300 de kilograme (greutatea maximă a fost de aproximativ 330, atinsă în 2014) din cauza consumului emoțional de mâncare, a preparatelor fast food și a alimentelor bogate în zahăr.

Sinuciderea „mi-a trecut prin minte o dată sau de două ori pentru că m-am simțit ca și cum aș fi o povară pentru familia mea”, a povestit Griffin pentru TODAY.com. „Eram deprimat. Am avut niște gânduri negative în acel moment. Din fericire, nu a durat prea mult. Am spus: „Nu asta este soluția. Trebuie să fac altceva”.”

De atunci, Griffin a slăbit 205 kilograme și a fost supus unor intervenții chirurgicale de îndepărtare a pielii. Acum, el spune că se simte „1.000% mai bine”.

Transformarea sa uluitoare i-a adus locul întâi la concursul „Submit Your Fit” din 2023, organizat de un lanț de săli de sport.

Griffin a relatat că și părinții lui erau supraponderali și că nu au știut cum să-l ajute când s-a îngrășat în copilărie. Își amintește că tatăl său i-a „încurajat cumva lăcomia”, lăudându-l când mânca tot („Poți să mănânci toate astea? Bravo!”): „Așa că am zis: „Dacă l-am impresionat mâncând 4 pulpe de pui, de ce n-aș mânca 6?””

Tânărul a explicat că mânca și pe fond stres. Pentru el, mâncarea a fost întotdeauna „soluția de bază” ori de câte ori era furios, supărat, deprimat sau plictisit. Momentele fericite erau și ele un prilej pentru a mânca.

Griffin avea o problemă în special cu alimentele cu zahăr precum bomboanele, prăjiturile, înghețata și sucurile dulci.

De asemenea, a mâncat mult fast food. De exemplu, la prânz mânca un cheeseburger dublu, un shake de ciocolată și cartofi prăjiți. Uneori, adăuga un al doilea burger la comandă. Dacă mânca în oraș, reumplea paharele de suc și de 6-8 ori (în SUA, reumplerea paharelor cu suc este gratuită în lanțurile fast food).

Cu timpul, greutatea tot mai mare a ajuns să îi afecteze mobilitatea și sănătatea mintală: „Am ajuns în punctul în care stăteam doar în pat.”

Momentul de cotitură a venit atunci când un prieten pe Griffin îl respecta i-a spus că este egoist prin faptul că nu încearcă să slăbească deoarece familia și prietenii care țin la el vor suferi dacă el va muri de tânăr. „Trebuie să te schimbi pentru că la greutatea ta ești practic o bombă cu ceas”, i-a spus prietenul său.

Griffin a început să se intereseze de chirurgia bariatrică. Medicii i-au spus că mai întâi trebuie să slăbească singur pentru a fi supus procedurii în siguranță.

A început prin a elimina toate sucurile cu zahăr pe care le consuma. Așa a slăbit primele 45 de kilograme.

Apoi, în 2015, a fost supus unei operații de bypass gastric, ce i-a redus stomacul la dimensiunea unui ou pentru a reține mai puțină mâncare. Procedura duce la scăderea senzației de foame și la sporirea senzației de sațietate.

Drept urmare, Griffin a trebuit să mănânce în mod frecvent mese mici și să acorde prioritate proteinelor.

De asemenea, a început să facă mișcare. La început mergea de pe o bancă pe alta într-un parc din apropiere. În cele din urmă, Griffin a început să folosească piscina de la sala de sport.

Foto: Beau Griffin / Today.com

„Am avut articulații proaste din cauza faptului că am purtat toată greutatea aceea – genunchii și gleznele nu erau prea bune – așa că intram în piscină pentru a face mișcare”, a relatat el. „Asta mi-a permis să trec în cele din urmă la bicicletă în sală și apoi la (bicicleta – n.r.) eliptică. Am început să adaug greutățile după aceea.”

Acum, Griffin are în jur de 122 de kilograme. Se antrenează 4 sau 5 zile pe săptămână, cu sesiuni care includ 45 de minute de cardio și 30 de minute de greutăți. El alternează grupele musculare pe parcursul săptămânii.

În 2020, Griffin a suferit două intervenții chirurgicale pentru a îndepărta excesul de piele din partea superioară și inferioară a corpului, ceea ce i-a îmbunătățit mobilitatea.

Griffin spune că transformarea lui i-a schimbat viața. A reușit să călătorească în Hawaii și să parcurgă traseul Diamond Head. A făcut parașutism și parasailing în Mexic și are o relație de trei ani.

„Toate acele lucruri nu ar fi fost posibile dacă nu aș fi decis să fac acea schimbare”, a mai spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.