O telecabină s-a rupt, iar pasagerii au căzut de la înălțime. Un turist a murit, 7 sunt răniți

telecabină antalya
Foto: Captură YouTube

Un turist a murit, iar alte 7 persoane au fost rănite, după ce o telecabină din Antalya, Turcia, s-a rupt, iar pasagerii au căzut de la înălțime, relatează Euronews.com.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume.

Accidentul s-a produs pe linia de telecabină Sarısu-Tünektepe din districtul Konyaalti din provincia Antalya, după ce un stâlp de susținere de pe traseu s-a prăbușit.

Alți 184 de turiști au rămas blocați în celelalte cabine ore întregi, deoarece întregul sistem a fost oprit.

Imaginile apărute în presa turcă au prezentat telecabina avariată ce atârna de cabluri, cu geamurile sparte și podeaua lipsă.

Telecabina respectivă transportă turiștii de pe plaja Konyaalti la un restaurant și la o platformă de belvedere din vârful Tunektepe, înalt de 618 metri.

Vineri a fost ultima zi a unei sărbători de 3 zile în Turcia, care marchează sfârșitul lunii sfinte a Ramadanului, iar numeroase familii s-au îndreptat spre stațiunile de pe coastă.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.