O tânără din România de profesie medic s-a accidentat grav în vacanță. Familia cere ajutor

nora bali
Foto: Facebook

O turistă în vârstă de 33 de ani din Sibiu s-a accidentat grav în timp ce se afla în vacanță în insula Bali din Indonezia.

Ea se afla pe un scuter model Honda PCX condus de un tânăr de 19 ani din Satu Mare. La o curbă, scuterul s-a ciocnit violent de un camion. Din păcate, băiatul a suferit o rană gravă la cap și a murit.

Potrivit presei locale, turistul român ar fi luat curba prea larg, ceea ce a dus la producerea accidentului.

Nora, de profesie medic endocrinolog și mamă a unui băiat de 4 ani, este internată într-un spital din Indonezia. Are răni grave și a fost operată, însă medicii sunt optimiști. Soțul său, care se afla și el în Bali, a declarat pentru Știrile PRO TV că soția sa este conștientă uneori.

„Este puternică, a avut sângerare în abdomen. A avut operația sâmbătă. Prin cască s-a lovit și la cap un pic. Nu sunt atât de mari cheagurile încât să nu își revină, chiar dacă durează zile ori săptămâni”, a declarat el pentru sursa citată.

De asemenea, Nora are și o fractură la piciorul drept, a relatat presa din Indonezia.

Acum, familia sa încearcă să strângă bani pentru repatriere deoarece tânăra nu avea asigurare medicală sau de accidente.

Însă costurile pentru repatriere sunt foarte mari, așa că familia și prietenii au lansat o strângere de fonduri pe platforma GoFundMe. Până acum s-au strâns în jur de 75.000 de euro.

nora bali
Foto: GoFundMe

„În prezent, Nora este inconștientă la ATI și a suferit o leziune cerebrală și multiple fracturi osoase deschise – cu toții ne rugăm să se trezească în curând și să poată fi supusă unor operații ortopedice. De asemenea, costul transportului medical internațional este exorbitant și mult peste ceea ce își poate permite familia Norei. Cheltuielile includ organizarea zborurilor cu asistență medicală, personal medical specializat, echipament și logistică.

Știm că, în ciuda imensului bilant emoțional și fizic, Nora este o luptătoare, hotărâtă să-și recapete sănătatea și să ducă din nou o viață împlinită. Ea merită toată dragostea și sprijinul pe care i le putem oferi.

Din păcate, facturile medicale pot fi copleșitoare, iar costul operației necesare și al tratamentului în curs este o povară grea pentru Nora și familia ei. Orice sumă va face o diferență enormă pentru ea. Multe mulțumiri din partea familiei Norei”, se arată în apelul lansat pe GoFundMe.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.