O tânără de 20 de ani însărcinată, bolnavă de COVID și nevaccinată, a murit după ce a refuzat masca de oxigen

pacient
Foto: Parentingupstream / pixabay.com

O tânără de 20 de ani, însărcinată în luna a șasea, infectată cu COVID și nevaccinată, a decedat la secția ATI a Spitalului Județean Satu Mare, relatează publicația locală PresaSM.

Tânăra de 20 de ani s-a prezentat pe data de 9 octombrie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. În urma testării PCR, rezultatul a venit înapoi pozitiv la infecția cu SARS-Cov 2, iar tânăra a fost transferată la Spitalul de Boli Contagioase.

Trei zile mai târziu, pe 12 octombrie, ea a fost transferată în secția de ATI a Spitalului Județean Satu Mare. Femeia a refuzat intubarea, dar și masca de oxigen, în ciuda faptului că avea o saturație a oxigenului din sânge de doar 70%, mai notează sursa citată.

“A decedat o tânără de 20 de ani, însărcinată, 26-27 de săptămâni, internată pe ATI, caz confirmat pozitiv de COVID-19 și a decedat în urma complicațiilor survenite pe parcurs. Inițial a fost internată la Spitalul de Boli Contagioase, situația i s-a agravat și a fost transferată la Terapie Intensivă și a decedat în cursul acestei dimineți. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Nici copilul pe care îl aștepta nu a supraviețuit.