O tânără a fost atacată de un bursuc într-o pădure

FOTO: hrw1973/Pixabay.com
FOTO: hrw1973/Pixabay.com

O tânără din Neamț a ajuns la spital cu răni multiple, după ce a fost atacată de un bursuc.

Femeia se afla în pădure, la cules de ciuperci. Nu a observat animalul sălbatic și s-a apropiat mult prea mult de acesta. În acel moment, bursucul a atacat-o pe tânăra de 22 de ani și i-a provocat răni multiple.

„Pacienta a fost adusă la spital de la Secuieni, satul Uncești, de către o ambulanță. Bolnava prezenta mai multe escoriații, care i-au fost toaletate.

I s-a făcut vacin antitetanos și a fost trimisă la domiciliu cu recomandarea de a reveni în cursul zilei de marți, 23 mai, pentru a i se administra și un vacin antirabic (împotriva turbării – n.r.)”, a declarat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Roman, citată de monitorulneamt.ro.

Medicii atrag atenția celor care sunt mușcați de animale sălbatice, să se prezinte la spital indiferent de cât de superficială este rana, deoarece au nevoie de vaccin antirabic.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.