O studentă la Medicină a murit în chinuri. Medicii, acuzați că i-au greșit diagnosticul

Spitalul Județean de Urgență Galați
Spitalul Județean de Urgență Galați. Foto: www.institutiimedicale.ro

O tânără în vârstă de 21 de ani, studentă în anul 3 la Facultatea de Medicină, a murit după ce a ajuns la spital cu dureri foarte mari de spate. Familia fetei îi acuză pe medici că i-au greșit de două ori diagnosticul, relatează postul de televiziune Digi 24.

Medicul care a văzut-o la spital a trimis-o acasă fără investigații de specialitate. Doar i-a prescris analize pe care să le facă.

Tânăra a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate. Mama ei spune că, după 6 ore de așteptări, diagnosticul a fost de lombosciatică. Medicii au trimis-o acasă cu tratament, însă starea ei s-a înrăutățit. A mers pentru a doua oară la spital, unde i s-a pus același diagnostic și a plecat din nou acasă.

Potrivit mamei, fata vomita și avea și febră.

„Între timp fetei mele i-a apărut un abces la fund. Și i-am arătat doamnei doctor, ia uitați ce are Mihaela. Când a văzut și-a schimbat diagnosticul. A spus: „Repede, că fata asta o să moară”. L-a chemat pe chirurg, care m-a dat pe mine afară și mi-a spus că fata se alintă în fața mea și nu știu ce i-a făcut acolo, cum a consultat-o că am auzit-o doar pe ea cum țipa. Și și-a aruncat mănușile acolo unde le aruncă ei și a zis: „Cred că este un abces, dar dacă fata nu stă la consult și nu o operăm, moare””, a povestit mama tinerei pentru Digi 24.

Tânăra a decedat apoi în secţia de reanimare în urma unei infecţii generalizate.

Familia tinerei a făcut plângere la spital şi vrea să se adreseze Parchetului. În urma plângerii depuse, conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a început o anchetă.

Vă recomandăm și reportajul:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.