O româncă vrea să fie primar în Las Vegas

Irina Hansen
Irina Hansen

Irina Hansen, o româncă stabilită în SUA, va candida pe 11 iunie la alegerile pentru Primăria orașului Las Vegas.

Se va duela cu 13 contracandidați, printre care se numără consiliera locală Victoria Seaman și fosta congresmană a SUA Shelley Berkley. În cazul în care niciun candidat nu va avea peste 50% dintre voturi, pe 5 noiembrie va fi organizat un al doilea tur de scrutin.

Irina Hansen s-a născut la Timișoara în România în 1976, și a emigrat în America cu familia în America în 1978 pentru a „scăpa de domnia opresivă a unui dictator comunist”.

Potrivit adevarul.ro, Irina trăiește în Las Vegas încă din anul 1998, iar din 2005 a intrat în afacerile imobiliare. Românca este membru al Asociației Agenților Imobiliari din Las Vegas, Asociației Naționale a Agenților Imobiliari și a Consiliului Residential Real Estate, iar în urmă cu cinci ani a înființat Prestige Salon and Spa.

„Avem doar doi ani când am plecat din România cu familia în 1978. Tata plecase din cauza guvenării comuniste opresive din România încă din 1976, anul nașterii mele. Și m-am născut fără ca tata să fie prezent la nașterea mea, deoarece tata era determinat să asigure o viață mai bună pentru mine și familia noastră. Tata aproape și-a sacrificat viața pentru a ne aduce în America, această țară minunată a libertății.

În decembrie 1989, am fost foarte bucurosă când am aflat că regimul opresiv din România a căzut și că soții Ceaușescu au fost executați și nu mai puteau să chinuie viețile oamenilor. Cred că orice dictator comunist trebuie să aibă o soartă similară.

Și îmi place mereu structura românilor, conaționalii mei de care sunt atât de mândră și pe care îi iubesc: sunt curajoși, încăpățânați, fără teamă și deciși să lupte până în pânzele albe pentru ceea ce cred. Același sânge curge și în venele mele. În plus, tata a fost boxeur timp de 10 ani în România, așa că avem cu toții același spirit de luptători.

Iubesc mult și cultura țării mele natale”, a declarat Irina Hansen pentru adevarul.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.