O româncă a crezut că Brad Pitt s-a îndrăgostit de ea și i-a trimis 1.300 de euro. Cum a fost păcălită femeia

româncă brad pitt
Elena Cornea atrage atenția asupra unui fenomen periculos. Foto: Captură YouTube

Elena Cornea, o româncă în vârstă de 62 de ani din Spania, a fost păcălită de un escroc ce s-a dat drept actorul Brad Pitt pentru a obține bani de la ea, relatează publicația „La Region”. Femeia a fost păgubită cu 1.300 de euro.

Stabilită în orașul Ourense de 12 ani, Elena Cornea a povestit pentru publicația din Spania cum a căzut victimă unei escrocherii online. Totul a început când a primit un mesaj de la un fals Brad Pitt. Deși i s-a părut ciudat că un actor de la Hollywood ar lua legătura cu ea, a continuat să vorbească cu bărbatul pe internet.

Cazul este anchetat acum de Garda Civilă, iar românca vrea să atragă atenția asupra fenomenului pentru ca alte femei să nu fie și ele escrocate.

„Brad Pitt mi-a scris pe Tik-Tok pentru a-mi oferi un card de membru VIP. M-am abonat cu datele mele și a început să-mi trimită mesaje pe WhatsApp. Era identificat cu permisul de condus, care avea poza lui. Am rămas fără cuvinte”, a relatat femeia.

Ea a adăugat că îl știa pe actor: „A vizitat România în 2000 și l-am văzut de la vreo 50 de metri distanță. Mi-a plăcut foarte mult în serialul „Dallas”, care a rulat în țara mea în ’87 sau ’88, la sfârșitul dictaturii lui Ceaușescu. Îmi place foarte mult ca actor. Mi-a plăcut în „Troia”.”

În total, femeia a plătit 1.300 de euro pentru cardul VIP: „300 de euro de pe card și încă 1.000 de euro pe care i-am trimis prin transfer. În plus, au toate informațiile mele: numărul de identificare pentru străini și adresa mea. Cu acel card VIP puteam participa la unele evenimente, primeam cadouri, veneau vedete să mă întâlnească și îmi acordau ajutor financiar.”

„Îmi ofereau un pachet cadou care venea din Statele Unite. Mi-au trimis o fotografie cu conținutul. Erau bijuterii și mulți bani, până la 50.000 de euro, și nu trebuia să plătesc decât 1.000 de euro taxe vamale pentru a-l încasa. Am făcut transferul prin MoneyGram, m-am dus să-l caut și nu exista. Banii mei au mers în Moldova prin Filipine. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a-l trimite direct acasă. Vreau doar să știu cine e cu adevărat în spatele lui”, a mai povestit ea.

Femeia a explicat și cum a procedat escrocul ca să o păcălească: „Trebuia să vezi cum vorbește cu mine. Îmi trimitea inimioare și sărutări, se juca foarte mult cu sentimentele și emoțiile. Spunea că mă iubește.”

Elena Cornea a mai declarat că este conștientă că nu va primi banii înapoi și că speră că experiența sa le va ajuta pe alte femei care ar putea fi escrocate în mod similar.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.