O profesoară este anchetată pentru că ar fi lovit mai mulți elevi într-o excursie

FOTO: MabelAmber/Pixabay.com
FOTO: MabelAmber/Pixabay.com

Poliţiştii botoşăneni au demarat o anchetă în cazul unui cadru didactic de la un colegiu din municipiul Botoşani, acuzat că ar fi agresat mai mulţi elevi aflaţi într-o excursie în judeţul Braşov, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenişcu, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora mai mulţi minori din judeţul Botoşani ar fi fost loviţi de către fosta lor profesoară, de la unitatea de învăţământ pe care aceştia au frecventat-o în anul şcolar 2020 – 2021, din municipiul Botoşani, în timp ce se aflau împreună, într-o excursie în judeţul Braşov, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a afirmat Nenişcu.

La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a solicitat conducerii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” să demareze o anchetă administrativă în acest caz.

Inspectorul general al IŞJ, Daniel Botezatu, a declarat, pentru AGERPRES, că la nivelul instituţiei au fost înregistrate trei sesizări din partea părinţilor cu privire la fapta cadrului didactic. De asemenea, el susţine că Inspectoratul nu a fost informat cu privire organizarea excursiei la finalul anului şcolar.

„Voi trimite cele trei sesizări unităţii de învăţământ şi voi solicita să facă o cercetare, să ne spună, spre exemplu, dacă s-a ştiut sau nu de această excursie. Dacă se va stabili că există adevăr în cele reclamate, este foarte clar că faptele sunt destul de grave”, a precizat Botezatu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.