O primărie oferă 150 de lei pentru fotografii sau videoclipuri cu oameni care aruncă gunoaie pe spațiul public

gunoi râu taxi boița
Foto: Iulian Cînduleț (Facebook)

Primăria comunei Soveja din județul Vrancea oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public, relatează Digi 24.

Autoritățile locale vor să îi prindă în flagrant delict în special pe cei care aruncă gunoaie în albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor.

Premiul de 150 de lei este oferit începând de joi, 20 mai. Banii se oferă pentru fiecare videoclip sau fotografie din care reiese imaginea clară a unei persoane sau numărul de înmatriculare al mașinilor din care se aruncă deșeuri pe spațiile publice, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja, potrivit Mediafax.

Fotografiile sau filmările trebuie trimise pe adresa de email a Primăriei.

Aruncatul gunoaielor în spațiile publice „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice.”

Comuna Soveja din județul Vrancea este formată din satele Dragosloveni (reședința) și Rucăreni. Comuna se află în zona montană din nord-vestul județului, la limita cu județul Bacău, în zona cursului superior al râului Șușița.

La ultimul recensământ, cel din anul 2011, comuna avea o populație de 2.159 de locuitori.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.