O pistă de sanie de vară lungă de 1 km va fi construită în Poiana Brașov

sanie de vară
Foto: Eifelpark GmbH / pixabay.com

O pistă de sanie de vară, cu lungime de aproape un kilometru pe partea de coborâre, va fi construită în Poiana Brașov. Traseul va fi amenajat în apropierea pârtiei Bradul, anunță publicația brașov.net.

Sania de vară va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradul, cu punctul de acces la pistă în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

Traseul are mai multe zone de întoarcere, care oferă o panoramă spectaculoasă, cu înălțimi cuprinse între 7 și 13 metri, și zone supraînălțate pentru traversarea unor trotuare sau căi de acces, sau pentru a crea pantele necesare pentru urcare sau coborâre.

Instalația de sanie de vară va avea o lungime de 550 de metri pe partea de urcare și de 990 de metri pe traseul de coborâre. Instalația va include 60 de sănii echipate cu un sistem de monitorizare a distanței între două vehicule succesive, astfel încât, la detectarea saniei din față, senzorii montați pe sania din spate să acționeze frânele magnetice, mai notează sursa citată.

Pe tot traseul saniei de vară se va monta un sistem de protecție (gard) astfel încât nu va fi posibil accesul pe traseul instalației.

În România mai există câteva piste de sanie de vară în stațiuni precum Durău, Toplița sau Păltiniș.

Foto: Eifelpark GmbH / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.