O nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Ne apropiem de 10.000 pe zi

OTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
OTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Autoritățile anunță că în ultimele 24 de ore au fost raportate 9.785 de cazuri noi de coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate și 36 de decese.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 13 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.785 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 36 decese, dintre care 2 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat miercuri, în ședința de guvern, evoluția pandemiei în România. Potrivit ministrului, în ultimă săptămână a crescut numărul cazurilor noi cu 50%, însă numărul cazurilor grave a rămas redus.

„Potrivit datelor prezentate de ministrul Sănătății în cadrul ședinței de guvern, există o creștere de 50% a cazurilor de COVID-19 în ultima săptămână. Din fericire, numărul celor a căror stare de sănătate a necesitat internarea în spital este foarte mic. Potrivit datelor prezentate, sunt 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaționale, 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de guvern.

Acesta a mai spus că în privința antiviralelor, ministrul Alexandru Rafila și-a informat colegii că până la finalul acestei luni ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare din spitale.