O mină marină a explodat la Costinești

costinești
Foto: A.G. (a friend of nat.utoronto) / Wikipedia.org

O mină s-a lovit de dig și a explodat la Costinești. Cel mai probabil este vorba despre o mină marină.

Explozia s-a produs în zona digului din fața Hotelului Forum. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită deoarece nu era nimeni în acea zonă.

Se pare că o altă mină plutește în larg. Echipele de intervenție lucrează în acest moment pentru a găsi mina respectivă. Garda de Coastă intervine cu nave și șalupe. Însă vântul bate cu putere, iar intervenția autorităților este dificilă.

„S-a auzit o explozie puternică, ma aflam pe terasa hotelului Azur”, a declarat pentru Digi24 Ion Popa, un martor al incidentului.

El a mai declarat că a văzut mult fum negru după explozie.

„Marea este foarte agitată. Probabil și asta a determinat bomba să explodeze”, a mai spus el.

Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forțelor Navale Române, a declarat că turiștii trebuie să stea la 100-150 de metri distanță de astfel de mine pentru a fi în siguranță.

Digul unde a explodat mina a fost închis de autorități. Mai mulți scafandri ai Forțelor Navale Române caută acum a doua mină care ar fi fost văzută pe mare.

Amiralul Vergil Chițac a declarat la postul de televiziune Digi 24 că apariția acestor mine în zona de litoral a Mării Negre nu este întâmplătoare, deoarece Rusia este interesată ca rutele pentru transportul cerealelor din Ucraina spre România să fie nesigure.

Apariția minelor în Marea Neagră poate împiedica importurile și duce la creșterea prețului cerealelor.

Foto: A.G. (a friend of nat.utoronto) / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.