O mare universitate din București renunță la concursul de admitere, din cauza COVID-19

Politehnica București. Foto: Politehnica București / Facebook

Politehnica București a anunțat că în acest an nu va organiza concurs de admitere, pentru prima oară în istorie, din cauza epidemiei de cooronavirus.

Direcția de Sănătate Publică a decis că riscul de transmitere a virusului în condițiile organizării unui examen, cu mii de candidați și profesori, este foarte mare.

Politehnica București nu va organiza nici măcar o examinare online, departajarea candidaților urmând să se facă pe baza notelor obținute la Bacalaureat, la diverse materii din profilul real.

Niciuna din cele 15 facultăți ale Politehnicii din București nu vor organiza examene de admitere în 2020. Începând de luni, timp de două săptămâni, Universitatea Politehnică din București organizează concursurile de admitere pentru studii universitare de licență.

”N-am primit aprobare de la DSP pentru a organiza examenul de admitere pe care îl aveam în fiecare an, așa că admiterea se ține exclusiv pentru toate facultățile universității”, a declarat rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, citat de Știrile ProTV.

În acest an, Politehnica București oferă 4.800 de locuri la buget și peste 1.000 la taxă. Potrivit sursei citate, din 5.000 de studenți care încep cursurile Politehnicii București, doar 3.500 primesc diploma de inginer, însă aproape toți își găsesc apoi un loc de muncă.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.