O mare fabrică din România se închide din cauza unui focar de coronavirus

Foto: Arctic.ro

În timp ce primele măsuri de relaxare a restricție încep să fie ridicate de către autoritățile statului, comania Arctic a anunțat că închide temporar fabrica din Găești, după ce zeci de angajați au fost testați pozitiv la coronavirus.

Toți angajații firmei vor intra în șomaj tehnic.

Compania care produce mai ales electrocasnice mari a precizat că își va relua producția în 2 iunie, pe liniile de lăzi frigorifice, iar producția de frigidere se va deschide mai devreme, în 25 mai.

Arctic a anunțat că va face și o dezinfecție temeinică a fabricii.

La fabrica din Găești s-au confirmat 66 de cazuri de COVID-19. Compania anunțase primul caz de infectare în 7 mai, însă o testare mai amplă a angajaților a arătat că focarul este destul de puternic.

Fabrica de la Găești e unele dintre cele mai mari din Europa, având o capacitate de producție de peste 36 de milioane de aparate frigorifice.

Arctic și-a dotat angajații cu echipamente de protecție încă de la începutul epidemiei din România, iar intrările în fabrică au fost dotate cu covoare dezinfectante și cu camere termice pentru verificarea temperaturii angajaților.

Compania de electrocasnice, care face parte din grupul turc Arcelik, mai deține în România și o fabrică la Ulmi, în Dâmbovița, unde produce peste 2,2 milioane de unități pe an.