O învățătoare a pierdut la jocuri de noroc banii pe care i-a împrumutat de la părinții elevilor

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

O învățătoare din Râmnicu Vâlcea a fost suspendată și ar putea fi exclusă din învățământ. Conducerea școlii trebuie să analizeze mai multe acuzații, de la furt din magazine până la dependența de jocuri de noroc.

Părinții elevilor din clasa la care preda spun că au împrumutat de la ei bani pe care i-ar fi pierdut în sălile de jocuri de noroc. Pe rețelele sociale online au apărut mai multe imagini cu o femeie care fură o jucărie dintr-un mall din centrul orașului Râmnicu Vâlcea.

La scurt timp, femeia a fost recunoscută. Ar fi vorba despre o învățătoare de la o clasă de a IV-a. După acest incident, părinții copiilor au început să se plângă. I-au reproșat acesteia comportamentul față de copii, iar unii i-au spus directorului că i-au împrumutat cel puțin 2.000 de euro, bani pe care au aflat că i-ar fi pierdut la jocuri de noroc.

Reprezentanții școlii știau de 4 ani că femeia este dependentă de jocuri de noroc. De asemenea, în comisia de disciplina a fost analizată situația ei de patru ori: pentru absențe la ore, limbaj nepotrivit la adresa elevilor și furtul banilor din fondul pentru manuale auxiliare.

Banii au fost înapoiați de soțul învățătoarei, care a primit până acum doar sancțiuni financiare.

„Niciunul dintre părinţi nu avea curajul să vină să depună o plângere în care să spună ce se întâmplă. Şi în condiţiile acestea, doar pe vorbe nu puteam să facem nici măcar o anchetă sau să luăm măsuri disciplinare destul de puternice. Urmarea va fi clar desfacerea contractului de muncă cu nişte articole care nu o să îi facă cinste niciodată”, a declarat Ion Gheorghinaru, directorul școlii la predă învățătoarea, pentru Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.