O grupare de români a făcut peste 1 milion de euro pe an din „alba-neagra” lângă Turnul Eiffel

FOTO: babyboy/Pixabay.com
FOTO: babyboy/Pixabay.com

Poliția franceză a arestat 22 persoane și a reușit astfel să destructureze un grup infracțional format din cetățeni români. Aceștia sunt acuzați că păcăleau turiști, mai ales în apropierea Turnului Eiffel. Veniturile lor estimate sunt de peste 1 milion de euro pe an.

Suspecţii au fost duşi în arest la sediul Serviciului central pentru curse şi jocuri de noroc şi al Subdirecţiei de luptă împotriva imigraţiei ilegale, au anunţat surse apropiate anchetei şi judiciare.

Potrivit sursei apropiate anchetei, şeful reţelei, aflat în România, nu a fost arestat, însă partenera sa, considerată mâna sa dreaptă, se numără printre cei arestaţi. Membrii grupării sunt bănuiţi că au înşelat turişti cu jocul alba-neagra, în zona Champs-de-Mars din Paris.

Singurii care câştigau erau de fapt complicii celui care manipula paharele, dându-se drept jucători şi incitându-i pe turişti să mizeze. Miza iniţială era de 50 de euro, înainte ca valoarea acesteia să crească.

În total, grupul instala până la 20 de mese pe zi pe drumul public, fiecare generând până la 3.000 de euro zilnic, ceea ce înseamnă un câştig anual estimat la peste un milion de euro de către poliţia judiciară franceză, care a fost pusă pe urmele escrocilor cu ajutorul informaţiilor furnizate de poliţia română în 2022.

Această operaţiune a făcut posibilă reţinerea „şefilor” reţelei şi dezmembrarea „unui adevărat grup infracţional organizat”, potrivit sursei apropiate dosarului.

Operaţiunea, realizată cu sprijinul Brigăzii de cercetare şi intervenţie (BRI) şi al Raid, unitatea de intervenţie a poliţiei franceze, a avut loc în zona Trocadero, a Turnului Eiffel, în departamentul Seine-Saint-Denis şi pe aeroportul Le Bourget, în regiunea Parisului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.