O firmă a încercată să atragă angajați cu salarii de 4.500 de lei. Au fost interesați câțiva care se apropie de vârsta de pensionare

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Șantierul deschis pe autostrada Pitești – Sibiu are nevoie de muncitori. Constructorii vor să angajeze peste 2.000 de muncitori și au fost în satele de pe traseul lucrărilor.

Mulți bărbați care ar fi putut lucra s-au mutat la oraș sau au plecat la lucru în străinătate.

„Minim 2.000-3.000 de muncitori, operatori și ingineri vor activa în cadrul acestui contract”, a declarat managerul de proiect, Adrian Boboc, potrivit Știrile ProTV.

Primarul din comuna Cepari, Cristian Alexei Ciobanu, a spus că instituția pe care o conduce a publicat un anunț și au venit aproximativ 20 de oameni interesați să lucreze și toți peste 50 de ani. Oferta salarială nu e publică, însă localnicii spun că un muncitor necalificat ar lua în jur de 4.500 de lei.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastrcturii Rutiere spun că responsabilii pentru lucrări nu pot da vina pe lipsa forței de lucru pentru eventualele întârzieri.

„În momentul în care au venit la licitație, ca și constructori profesioniști, au spus că au și forță de muncă și utilaje. Nu poți să semnezi un contract de aproape un milion de euro și să spui că tu nu ai forță de muncă. Nu ne interesează!”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.