O femeie i-a cerut unei vecine să nu mai facă duș la anumite ore deoarece e deranjată de zgomot

duș
Foto: StockSnap / pixabay.com

Katalin Nagy, o femeie din comuna Florești, județul Cluj, a relatat pe o rețea de socializare că o vecină i-a cerut să nu mai facă baie dimineața deoarece ea vrea să doarmă până la ora 8 și este deranjată de zgomotul produs.

„Dragi vecini şi consăteni! Ieri am fost rugată, insistent de o vecină să nu mă spăl în timpul orelor de linişte, că ea trebuie să doarmă până la ora opt.

Azi dimineața mi-am dat seama cine se spală în zori: cineva care are serviciu, şi se respectă spălându-se! Cineva, care a transpirat noaptea, şi vrea să se igienizeze!

Noaptea se spală cel care vine târziu de la lucru. (bine face!)

Eu mă spăl în casa mea când am nevoie! (nu doar când mă duc la medic!). Vă îndemn stimați vecini: SPĂLAȚI-VĂ! Spălați-vă când simțiți nevoia, spălați-vă când aveți apă, spălați-vă pentru voi, nu vă abțineți pentru alții! Doar spălați-vă!

Cine nu are de lucru, uşor se vaită că nu poate dormi noaptea! Nu trebuie să ne pierdem demnitatea umană pentru o vecină care nu are somn!”, a scris femeia pe Facebook.

Mulți dintre cei care i-au citit mesajul i-au dat dreptate.

„La noi la bloc ora de liniște e între 22 și 6. După ora 6 poți sa faci ce vrei… nu exista ora 8… eu la 5:45 plec la muncă. Cum as pleca nespălată?? Sa fim serioși… ”, a comentat o internaută.

Ce spune legea din România

În realitate însă, orele de liniște în România sunt între 22.00 – 8.00 și 13.00 – 14.00, în fiecare zi de luni până duminică, potrivit Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991.

Conform legii, „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora” este contravenție.

Persoanele care fac zgomot în aceste intervale orare riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Foto: StockSnap / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.