O femeie care abia se deplasa a intrat cu cadrul de mers în mare: „Nu mi-a fost frică pentru că știu să înot”

turistă cadru de mers eforie nord
Foto: Captură Digi 24

O femeie a intrat cu cadrul de mers în mare în stațiunea Eforie Nord, în ciuda avertizării salvamarilor care i-au spus să stea pe mal.

Turista, care se deplasa cu greutate, a fost doborâtă până la urmă de valurile puternice. Deși se afla lângă mal, femeia a fost aproape de a fi acoperită de apă deoarece se mișca foarte greu.

Întrebată de o jurnalistă de la postul de televiziune Digi 24 dacă nu i-a fost frică să intre în apă, turista a replicat: „Nu, pentru că știu să înot.”

„Dar într-adevăr trage foarte tare apa, și recunosc că am făcut o greșeală. Au sărit și domnii și imediat m-au ridicat”, a mai spus ea.

Un salvamar care a intervenit a relatat ce s-a întâmplat: „După ce a căzut am mers acolo și a zis că se ridică singură deși nu putea, vedea că nu rezolvă nimic cu ce încearcă ea să facă și degeaba. Abia ne-a lăsat.

Ea a intrat în apă și i-am fluierat, le-am zis să vină mai la mal (femeia era însoțită de un bărbat – n.r.) pentru că sunt valurile foarte puternice și o vor dărâma. N-au vrut să-nțeleagă și au dărâmat-o. Într-un final au dărâmat-o. Am fost să o ajut și spunea că nu are nevoie, deși se vedea clar că nu se poate. Nu se putea ridica, asta i-am zis și eu.

Și am fost și acuma la ea, i-am zis să iasă pe mal și au zis că nu, că-i OK, spuneau că ei sunt proști și am spus „nu a zis nimeni că sunteți proști, dar trebuie să ascultați”. Degeaba, în zadar. Pentru că sunt curenții, e hula de fund care sapă, trage nisipul. Și sunt fel și fel de gropi, d-asta nu suntem nici de acord cu intratul în apă.”

Miercuri, un salvamar a fost atacat cu o piatră de un turist supărat că salvatorul îi ceruse să iasă din apă. Incidentul s-a petrecut tot în Eforie Nord. În plus, turistul l-a smucit pe salvamar, care a căzut de pe ski jet și s-a lovit cu capul de ambarcațiune.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.