O femeie adoptată în Belgia își caută mama biologică în România și cere ajutorul publicului

ioana manole
Ioana Manole. Foto: The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României (Facebook)

Ioana Manole, o tânără în vârstă de 33 de ani care trăiește acum în Belgia, își caută mama din România. În 1990, când a născut-o, mama ei avea doar 13 ani. Femeia ar avea acum 46 de ani.

Mesajul Ioanei Manole a fost publicat pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

„Salutări din Belgia. Sunt în căutarea originilor mele românești, dar situația mea este destul de complicată, așa că am nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi pentru a-mi îndeplini acest vis. Am aflat de la autoritățile din București că m-am născut pe data de 16 ianuarie 1990, la ora 6:35, la Maternitatea POLIZU din Sectorul I al BUCUREȘTIULUI.

Mama mea a furnizat o identitate falsă la momentul prezentării sale la maternitate. Din fișa maternității aflăm că era o adolescentă în jur de 13 ani. La câteva ore după naștere, ea a părăsit locul, lăsându-mă acolo. Ancheta care a urmat pentru a o găsi pe baza identității declarate nu a dus la niciun rezultat. Primarul Sectorului I mi-a pus numele de IOANA MANOLE, la 3 luni după naștere, când am fost plasată în Orfelinatul de la ARCUL de TRIUMF”, arată tânăra în mesaj.

„Am fost adoptată în Belgia la vârsta de 7 luni și nu există niciun nume al părinților menționat în dosarul meu de adopție. Din păcate, momentan nu am alte informații. Atașez câteva fotografii aici, iar poate trăsăturile mele fizice se aseamănă cu ale unei persoane din familia biologică, cum ar fi sora, mama, mătușa, fratele, unchiul…: o sarcină nu poate fi uitată.

Doresc ca povestea mea să ajungă la cât mai multe persoane, iar poate cineva din familia mea își amintește ceva. Dacă voi avea răspunsuri pozitive, cu siguranță voi face un test ADN pentru a elimina orice îndoială.

Vă rog să DISTRIBUIȚI mesajul meu, sperând că va ajunge la familia mea biologică. Știu că este nevoie de un miracol, dar cu siguranță miracolele se întâmplă pentru cei care cred. Eu cred că, dacă ne unim forțele, acesta se va realiza. Vă mulțumesc anticipat!”, a mai spus Ioana Manole.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.