O femeie acuzată de furt a dat poliției declarații pe Messenger

FOTO: Digitalpfade/Pixabay.com
FOTO: Digitalpfade/Pixabay.com

Discuțiile purtate de un polițist din Abrud, județul Alba, cu o femeie suspectată de furt prin intermediul mesageriei Facebook au devenit probe de dosar. Polițistul a încheiat proces verbal pe baza declarațiilor astfel obținute, în urmă cu doi ani, iar acum dosarul a ajuns la o primă hotărâre în instanță.

În 2020, inculpata Delia Bianca L. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt dintr-un apartament din orașul Abrud, pe care femeia îl închiriase în 2018.

„În data de 05.06.2019 suspecta, fără să îl anunţe pe proprietar şi fără să îi predea personal cheia, a părăsit apartamentul luând din acesta un frigider marca Zil, un aragaz, o butelie pentru aragaz, două mese şi șase scaune tip taburet, pe care le-a pus într-o dubiță și le-a dus într-o locaţie încă necunoscută”, se precizează în rechizitoriu.

La scurt timp după furt, femeia a plecat în Germania, astfel încât nu a putut fi audiată în calitate de suspectă şi de inculpată. În schimb, femeia a fost notificată prin intermediul mesageriei Facebook că faţă de ea s-a dispus efectuarea urmăririi penale, precum și că împotriva sa a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru furt.

În documentul emis de Parchet se arată că Delia Bianca L. a recunoscut faptul că a luat bunurile din apartamentul închiriat, ajutată de concubinul ei, și că va reveni în România după ce va naşte în Germania.

La întoarcerea în țară, femeia va trebui să achite amenda penală și prejudiciul, în caz contrar, pedeapsa transformându-se în închisoare cu executare. Judecătoria Câmpeni a condamnat-o pe Delia Bianca L. la plata unei amenzi penale în valoare de 3.600 de lei, precum și a sumei cu care proprietarul apartamentului s-a constituit parte civilă, pentru o pagubă estimată la 1.800 de lei.

FOTO: Digitalpfade/Pixabay.com

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.