O femeie a vrut să-i dea 10.000 de lei mită unui polițist pentru a interveni într-un caz de răpire și sechestrare

FOTO: Ministerul de Interne/Facebook
FOTO: Ministerul de Interne/Facebook

O femeie a încercat să-l mituiască pe șeful de post al comunei Bonțida, din județul Cluj. Aceasta i-a oferit 10.000 de lei pentru a încerca să convingă o tânără să își retragă plângerea penală depusă pentru răpire și sechestrare.

Polițistul a refuzat, iar femeia care a încercat să-l mituiască are dosar penal. Povestea cazului a fost postată pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

„- Șefule, de ieri vreau să dau de tine. Să știi că ai de la mine 10.000 de lei.
– Păi, de ce?
– Fă-mi scăpați băieții, șefule, că poți.
– Păi, nu prea pot. Eu am găsit-o pe fata răpită și sechestrată de băieții tăi. Cum crezi că aș putea să-i spun că acești ticăloși au scăpat?
– Lasă, șefule, că o convingi tu să-și retragă plângerea. Vrei să te învăț eu cum?
– Nu! Dar vreau să ieși acum din birou și să nu mai apari vreodată cu așa ceva.
– E prea puțin, șefule? Spune că mai pun…
– Mai bine pune mâna pe ușă și ieși.
– Eu plec acum, dar să știi că mâine revin. Și o să revin până te răzgândești.”

După discuție, Loredan Pădureț și-a anunțat șeful direct, iar cu ajutorul celor de la Direcția Generală Anticorupție s-a realizat un flagrant. Ulterior, femeia a fost trimisă în judecată pentru dare de mită.

„Mi se pare o chestie de normalitate să nu iei mită”, spune Loredan Pădureț, polițistul din Gherla, în prezent șef de post la Bonțida, care a refuzat în urmă cu două luni mita din partea unei femei, informează Gherlainfo.ro.

Polițistul Loredan Pădureț are 48 de ani, a fost șef de post la Bonțida între anii 2000-2005, apoi a activat 12 ani la Compartimentul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Gherla, iar din 2018 a revenit la Bonțida.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.