O femeie a rămas fără brațe și picioare din cauza unei operații. Totul a pornit de la un diagnostic greșit

Anna Leonori
Anna Leonori și Bebe Vio. Foto: Instagram

Anna Leonori, o femeie din Italia diagnosticată în mod eronat cu cancer, și-a pierdut brațele și picioarele după ce a suferit o infecție în urma unei operații la care a fost supusă, relatează publicația unionesarda.it.

Anna, în vârstă de 46 de ani, din localitatea Terni, a dat în judecată mai multe structuri din sistemul de sănătate din Italia: Spitalul Santa Maria din Terni, Spitalul Regina Elena din Roma și Ausl Romagna.

Totul a început în anul 2014, când medicii i-au spus că are o tumoare malignă. Femeia a fost operată apoi în Roma, unde i s-au scos uterul, ovarele, vezica urinară și 40 de ganglioni limfatici. Vezica urinară i-a fost înlocuită cu una ortotopică.

Abia după aceea o examinare histologică a stabilit că femeia nu suferea, de fapt, de cancer. Mai grav, perforarea unui organ în timpul intervenției chirurgicale a dus la o infecție, iar ulterior la peritonită generalizată, motiv pentru care medicii au fost nevoiți să îi amputeze toate membrele.

Deocamdată, procesul încă se judecă în instanță, iar reprezentanții Spitalului Terni din Umbria au transmis că sunt „siguri” că medicii de aici „au lucrat corect”.

Cu ajutorul mai multor asociații și a donatorilor privați, inclusiv a atletului paralimpic Bebe Vio, Anna Leonori a reușit să strângă bani pentru proteze.

„Vei învăța să te deplasezi dintr-un loc în altul și vei avea o viață cât mai aproape posibil de una normală”, a declarat Bebe Vio, potrivit publicației „Il Messagero”.

„Sunt conștientă că nu mai am autonomie, dar ei mi-au redat un minimum de demnitate în viața de zi cu zi”, a spus Anna despre donatorii care au ajutat-o.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.