O femeie a murit după ce a născut acasă, la munte. Cei 7 copii pe care îi avea au fost preluați de autorități

FOTO: ISU Alba
FOTO: ISU Alba

O femeie în vârstă de 33 de ani, din Scărișoara, județul Alba, o comună din Munții Apuseni, și-a pierdut viața la trei zile după ce a născut acasă. Tânăra era la a șaptea naștere, iar duminică i s-a făcut rău și a fost chemată ambulanța, însă din cauza ninsorii și a viscolului, medicii au ajuns cu greutate la fața locului.

Apelul a fost făcut la 10:40, iar tânăra era deja în stare de inconștiență, potrivit ISU Alba. Salvatorii au înaintat peste troiene cu o autoșenilată și au ajuns la 11:30. După 20 de minute, tânăra a intrat în stop cardio respirator.

Angajații de la Protecția Copilului Alba au preluat cei șapte copii pe care îi avea femeia.

Elena Firu, responsabil Relații Publice în cadrul DGASPC Alba, spune că pentru patru dintre cei șapte copii s-a dispus plasamentul la un asistent maternal profesionist, iar pentru alți doi s-a dispus plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților.

Cel mai mic, de doar 4 zile, se află la spital. După clarificarea situației juridice a acestuia, și el va ajunge în plasament familial.

Potrivit unor surse din zonă, femeia era despărțită de tatăl copiilor. Cel mai mare dintre copii are 12 ani. Cu toții au fost evaluați de psihologul instituției, Anca Pașca.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.