O femeie a fraudat magazinele cu 560.000 € după ce a returnat produse pe care le furase

narinder kaur
Foto: LADBible

O femeie a obținut nu mai puțin de 500.000 de lire sterline (circa 566.000 de euro), după ce a cerut returnarea unor produse pe care, de fapt, nu le cumpărase niciodată, ci le furase din magazine, relatează publicația LADBible.com.

Narinder Kaur a defășurat escrocheria la „scară industrială”, au acuzat-o autoritățile. Timp de 4 ani, Kaur a făcut peste 1.000 de retururi în magazine din Marea Britanie, strângând astfel bani pentru produse pe care le furase din magazine.

Datele financiare, înregistrările video și declarațiile martorilor au conturat metoda prin care femeia a adunat peste jumătate de milion de lire sterline.

În timpul perchezițiilor la locuința sa poliția a descoperit în jur de 150.000 de lire sterline cash, precum și bunuri furate.

„A fost un job full-time foarte lucrativ. A depus eforturi extraordinare pentru a-și pune în practică escrocheriile, căutând o metodă prin care să fraudeze un retailer, iar apoi a călătorit în întreaga țară pentru a replica metoda”, a declarat procurorul de caz.

Totodată, ea și-a schimbat numele legal și a deschis noi conturi bancare și cărți de credit pe noua identitate pentru a nu fi prinsă.

Femeia a fost găsită vinovată și urmează ca în curând să primească și pedeapsa. Autoritățile se așteaptă să fie condamnată la o perioadă „substanțială” de închisoare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.