O fată violată a fost lăsată de autorități în casă cu agresorul

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

O fată de 15 ani, din localitatea vasluiană Grivița, care a anunțat la 112 că a fost violată de tatăl vitreg, a fost lăsată de autorități să se întoarcă în casă cu agresorul.

Potrivit publicației locale Vremeanoua.ro, adolescenta a sunat la 112 pe 17 august. La solicitarea jurnaliștilor locali, reprezentanții spitalului din Bârlad au dat ieri detalii despre acest caz. „M.N., 15 ani din Grivița, s-a prezentat pe 17 august cu mama ei. Declară că a fost abuzată sexual de tatăl vitreg în urmă cu o săptămână.

Medicul CPU face solicitare la Poliție, pacienta împreună cu mama ei părăsesc spitalul, însoțite de reprezentanții Poliției, pentru declarații. În cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.) , unitatea noastră demarează procedura prin care se anunță Protectia Copilului”, a precizat directorul de îngrijiri medicale al spitalului bârlădean, pentru Vremea Nouă.

Reprezentanții Direcției de Protecția Copilului spun că nu au fost anunțați de acest caz, deși, potrivit procedurilor, ar fi trebuit să se întâmple acest lucru. „Nu am fost anunțați, nu am fost înștiințați, nici de poliție și nici de spitalul din Bârlad”, a fost reacția purtătorului de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuț Dănăilă, ieri, potrivit vremeanoua.ro.

Astăzi, într-o reacție pentru Digi24, reprezentantul DGASPC Vaslui a spus că adolescenta a fost inclusă într-un program de consiliere și reabilitare.

Specialiști psihologi și asistenți sociali s-au deplasat la domiciliu, unde fata este în siguranță alături de mama și familia sa, au discutat, au semnat un contract de colaborare cu reprezentantul legal în vederea continuării unui program de consiliere și reabilitare.

Concubinul acestei mame nu se află momentan în locuință, e plecat la muncă în București,” a declarat pentru Digi24, Ionuț Dănăilă, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui.

De asemenea, oamenii legii au transmis că „în cauză se fac cercetări într-un dosar penal deschis pentru infracțiunea de viol, de către Secția 3 Poliție Rurală Bârlad, pentru a identifica persoana bănuită de comiterea infracțiunii”.

După această știre, o anchetă internă a început la Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.