O explozie uriașă s-a produs la un magazin Dedeman. Sunt 13 răniți

dedeman angajări 2019
Magazin Dedeman. Foto: dedeman.ro

O explozie uriașă s-a produs într-un magazin de bricolaj Dedeman din Botoșani. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

13 persoane cu vârste cuprinse între 32 și 63 de ani au fost rănite în explozie și duse la spital. Victimele sunt în viață, însă au arsuri de gradele 1, 2 și 3. Patru persoane sunt în stare gravă. Dintre acestea, 2 au fost intubate, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la postul de televiziune Digi 24. Cel mai probabil, 2 dintre pacienții în stare gravă vor fi transferați la Spitalul Floreasca din București, iar 2 la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

La fața locului au venit două elicoptere SMURD, unul de la Iași și unul de la Galați, care vor transporta cele 4 victime aflate în stare gravă la Iași, respectiv București.

Un alt elicopter, Black Hawk, va decola de la București spre Botoșani. Echipajul e format din 2 piloți, 1 medic și 2 asistenți. Echipa va evalua pacienții și va decide care dintre ei vor fi transportați la Spitalul Floreasca din București. Elicopterul Black Hawk poate transporta maximum 4 victime.

Printre cele 13 victime se numără atât angajați ai magazinului Dedeman, cât și clienți.

Din imaginile filmate la fața locului se vede că a fost afectată o mare parte din fațada magazinului. Raed Arafat a declarat la postul de televiziune Digi 24 că, din informațiile disponibile până în acest moment, explozia a fost produsă de o centrală pe gaz. De asemenea, în momentul exploziei, o echipă de muncitori de la o firmă lucra la rețeaua de gaze. Autoritățile fac investigații pentru a afla mai precis circumstanțele accidentului.

Incendiul izbucnit în magazin în urma exploziei a fost lichidat de pompieri. Este posibil să fi fost afectată și structura de rezistență a clădirii.

În magazin se aflau 120 persoane în momentul în care a explodat centrala, angajați și clienți.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.