O deputată fără certificat verde a făcut scandal la Înmatriculări. „Chemaţi, bă, mascaţii, să o ia de aici”

anamaria gavrilă deputată independentă
Foto: Captură Facebook

Deputata independentă Anamaria Gavrilă a vrut să intre în sediul Serviciului Public Comunitar de Înmatriculări şi Permise de Conducere din Deva, însă nu a putut deoarece nu avea certificat verde, relatează publicația locală „Ziarul Hunedoreanului”.

Un prieten al său a început să-i filmeze pe polițiștii care au intervenit și pe oamenii care așteptau la coadă. Filmul de 40 de minute a fost transmis în direct pe Facebook.

În filmare, Anamaria Gavrilă s-a plâns de faptul că este ignorată de autorităţi şi că niciunul dintre angajații din instituţiei nu i-a oferit informaţii cu privire la situaţia documentelor pe care le-a depus, la începutul săptămânii, pentru a-şi înmatricula o maşină cu numere preferenţiale, mai notează sursa citată.

„Când am venit aici, luni, mi s-a condiţionat depunerea documentelor de a avea un certificat verde sau un test. Am refuzat acest lucru şi, aşa cum mi-au indicat doamnele de la ghişee, am lăsat documentele împreună cu suma de bani pentru numere preferenţiale şi am plecat acasă. Azi am venit, din nou, cu programare, pentru a întreba despre documentele mele. Aşa că stau şi întreb dacă documentele sunt aici, dacă sunt procesate şi când pot să le ridic. Au chemat poliţia locală să mă legitimeze”, a relatat Anamaria Gavrilă.

„Sunt un cetăţean român, unde sunt documentele mele? Dacă nu ai certificat verde, nu exişti în România. Nu funcţionezi, stai acasă…”, a mai spus deputata.

Un bărbat care a asistat la dialogul dintre Anamaria Gavrilă și polițiști i-a cerut femeii să plece: „Chemaţi, bă, mascaţii, să o ia de aici pe asta. Mergeţi la lucru, că nu e nicio ruşine să mergi să dai la şanţ”.

Anamaria Gavrilă are 38 de ani și se află la primul mandat în Parlamentul României. Ea a fost aleasă în judeţul Hunedoara, pe listele AUR, partid din care a demisionat în această vară.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.