O consilieră USR a fost amenințată de colegi din alte partide: „Chiar dacă mă duc la pușcărie 7 ani, vă las în căruț cu rotile!”

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Actualizare: Preşedintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat vineri că organizația condamnă ferm orice formă de violenţă iar consilierul Valentin Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei. 

Știrea inițială

O consilieră locală din Mogoșoaia a fost agresată verbal și fizic de către doi consilieri de la PNL și PMP. Femeia a înregistrat discuția, iar pe filmare se aude cum liberalul o amenința că o va lăsa în scaun cu rotile.

Consiliera USR a depus deja o plângere la Poliție. USR solicită conducerilor PNL și PMP să-i demită pe cei doi, iar Poliției să-i ancheteze și să-i ofere protecție consilierei Felicia Popovici.

„Dacă vreodată mai aud, în viaţa mea, că mai puneţi să o mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fiica mea, vă las în căruţ cu rotile! Credeţi-mă! Puteţi să înregistraţi! Chiar dacă mă duc la puşcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruţ cu rotile!”, e ameninţarea primită de femeie. În timp ce liberalul o ameninţă pe consiliera USR, colegul de la PMP ţipă la femeie să oprească înregistrarea. Mai mult, îi reproşează că doar la asta se pricepe – să posteze pe Facebook.

Contextul este dat de recentele investigaţii de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie a Consiliului Local. Consiliera USR a depus plângere penală la Poliţie. La rândul său, preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a cerut ministrului de Interne ca instituţiile din subordine să îşi facă datoria.

„Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt ameninţate prin acţiuni politice făcute cu bună credinţă”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.