O companie germană care are șapte fabrici în România va face concedieri

FOTO: CreaPark/Pixabay.com
FOTO: CreaPark/Pixabay.com

Compania germană Continental AG, care produce componente auto și anvelope, a anunțat miercuri că va reduce personalul care se ocupă de cercetare și dezvoltare în adrul diviziei sale de automotive. Măsura face parte dintr-o restructurare mai amplă a acestei divizii.

Sectorul auto a fost nevoit să se reînnoiască pe măsură ce cererea consumatorilor trece la vehiculele electrice. Continental, care produce anvelope și alte piese auto, a declarat că 1.750 de locuri de muncă vor fi eliminate din cercetare și dezvoltare, în timp ce celelalte 5.400 de locuri de muncă au fost anunțate anterior ca parte a unui program de reducere a costurilor.

„Cel târziu până la sfârșitul anului 2025, un număr dintre cele 82 de locații de dezvoltare actuale ale sectorului grupului vor fi optimizate, infrastructurile sale existente vor fi mai bine utilizate prin punerea în comun a unităților de dezvoltare și vor fi valorificate sinergiile în procesele de lucru. Măsurile de eficiență vor afecta aproximativ 1.750 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 380 la filiala de software Elektrobit. Ajustările vor fi implementate treptat și cât mai responsabil din punct de vedere social, în conformitate cu condițiile locale”, se arată în documentul citat.

În România, Elektrobit deține două unități software, una la Timișoara și una la Brașov. De asemenea, compania analizează o consolidare a locațiilor din regiunea Rin-Main.

„Suntem conștienți de impactul asupra angajaților noștri și vom face tot ce ne stă în putință pentru a găsi soluții bune, personalizate împreună cu partenerii noștri sociali”, a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Comitetului Executiv Continental și șeful Automotive.

Continental, companie care este prezentă şi în România, a avertizat încă din luna noiembrie că va elimina mai multe mii de posturi la nivel mondial în cadrul diviziei de automotive, pentru a putea realiza economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025.

Miercuri, grupul german a precizat că disponibilizările, care vor afecta locaţiile din întreaga lume, vor fi făcute „gradual şi cât mai responsabil social posibil, în linie cu condiţiile locale”. De asemenea, compania a informat că analizează o „consolidare a locaţiilor” în regiunea Rhine-Main, dar nu a oferit alte detalii.

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.