O companie elvețiană deschide o fabrică de ulei în România. Se creează 200 de noi locuri de muncă

fabrică de ulei sunpro
Fabrică a companiei SunPro. Sursa: sunprogroup.ch

Compania elveţiană SunPro va deschide la Galaţi o fabrică de ulei, investiţia ridicându-se la circa 20 de milioane de euro, relatează ObservatorNews.

Fabrica va genera aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanţii companiei eleveţiene SunPro şi directorul Zonei Libere Galaţi au semnat, luni, contractul de concesiune, în prezenţa primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Compania SunPro procesează în fiecare zi 1.200 de tone de semințe de floarea-soarelui și produce circa 530 de tone de ulei, se arată pe site-ul companiei.

Culturile de floarea-soarelui aflate în exploatarea SunPro se află în Ucraina, în regiunea Odessa, în apropierea a două porturi de la Marea Neagră.

Uleiul este exportat ulterior în 11 țări din Europa, Asia și Africa (Olanda, Spania, Italia, Elveția, Turcia, Algeria, Egipt, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, China și India).

Compania are o cifră de afaceri de 120 de milioane de dolari pe an.

sunpro ulei fabrică galați
Sursa: sunprogroup.ch
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.