O companie din Sibiu oferă găzduire pentru ucraineni: „ Vom organiza o tabără de refugiați în spațiile noastre”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Printr-un mesaj postat în limba engleză, pe Facebook, reprezentanții Modular Plus, o companie din Sibiu specializată în construcții modulare, anunță că sunt gata să pună la dispoziție spații de cazare, hrană sau transport de la graniță pentru ucrainenii care fug din calea războiului.

„De ce am luat această decizie? Pentru că suntem oameni, pentru că și noi știm poveștile bunicilor noștri, care au trăit același lucru și știm ce înseamnă. Ce se întâmplă acum nu este un film la televizor, sunt lucruri reale”, a declarat, pentru publicația Turnul Sfatului, Florin Ianul, administratorul companiei.

Acesta a mai spus că face un inventar al spațiilor disponibile pentru refugiați, luând în calcul inclusiv cele de acasă și de la firmă, pentru a putea găzdui cel puțin 20 de persoane din Ucraina.

Conducerea companiei a mai anunțat că pune în așteptare comenzile de construcții modulare care nu sunt urgențe, îndemând și alți antreprenori să se implice în acțiuni umanitare similare.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.