O companie aeriană introduce „zone fără copii” în avioane

avion pasageri
Foto: OrnaW / pixabay.com

Compania aeriană turcească Corendon este primul transportator european care oferă zone „fără copii” în avioanele sale, urmând exemplul unor companii precum AirAsia.

Zona va fi accesibilă pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani. Deși sună idilic pentru mulți, decizia a stârnit o dezbatere furioasă pe internet, scrie Euronews.

Ruta pe care va funcționa zona destinată exclusiv adulților este Amsterdam – insula Curaçao din Caraibe. Compania va începe să ofere acest serviciu în luna noiembrie.

Zona fără copii va fi situată în partea din față a avionului și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani. Zona va fi separată de restul avionului prin pereți și perdele.

Pentru a achiziționa un loc în zona destinată exclusiv adulților, pasagerii vor trebui să plătească un cost suplimentar de 45 de euro pe sens. De asemenea, sunt disponibile nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care costă 100 de euro în plus pe zbor.

Fondatorul Corendon, Atilay Uslu, a declarat că zona fără copii are ca scop „să se adapteze călătorilor care caută un plus de liniște în timpul zborului”.

Uslu spune că acest lucru înseamnă, de asemenea, că părinții care călătoresc cu copii se pot simți mai puțin îngrijorați de deranjarea celorlalți pasageri. „Ei se pot bucura de zbor fără să se îngrijoreze dacă copiii lor fac puțin zgomot”, a spus el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.