O clădire istorică, emblematică pentru un oraș din România, a fost înconjurată de WC-uri publice

FOTO: Dorneanu Iulian/ Facebook
FOTO: Dorneanu Iulian/ Facebook

Zeci de WC-uri publice au fost montate în jurul Casei Dosoftei din Iași. Organizatorii ceremoniei de închidere a Campionatului Mondial de eSports, care va avea loc în parcarea din fața Palatului Culturii și pe bulevardul Anastasie Panu, s-au gândit să monteze WC-urile publice lângă clădirea emblematică pentru oraș, care este muzeu și are statut de clădire istorică.

Casa Dosoftei, numită și Casa cu arcade, a fost construită în secolul al XVIII-lea și în prezent găzduiește secția de literatură veche a Muzeului Literaturii Române din Iași.

Cercetătorii istorici au emis opinii diferite cu privire la perioada în care a fost construită această clădire și a destinației sale inițiale. Istoricul Orest Tafrali a susținut, în articolul Curțile domnești din Iași, că această clădire ar data din vremea lui Alexandru Lăpușneanu și că ar fi fost reședința mitropolitului, după strămutarea capitalei Moldovei la Iași.

În următoarele trei zile, la Iași, pe scena din fața Palatului Culturii vor urca, printre alții, Connect-R, Lost Frenquencies, Armin van Buuren, Carla’s Dreams, B.U.G. Mafia, Delia, Tom Odell sau Tujamo.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.