O bătrână a fost ținută 8 ore în frig, în curtea spitalului. Medici: Ce căutați? Mai bine stăteați acasă

FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com
FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com

O femeie în vârstă de 83 de ani a fost ținută 8 ore în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, într-un cort neîncălzit, până să o preia cineva pentru investigații medicale. Fiica bătrânei a povestit, la Digi24, că medicii i-au spus că mai bine stătea acasă.

„Mi-a zis doamna de la Salvare că va trebui să aștepte cam mult, dar dacă îmi zicea condițiile în care trebuie să aștepte, nu o lăsam să meargă pentru că i-a făcut mai rău așteptarea.

Când a ajuns, te întreabă: De ce ați venit aici? Ce s-a întâmplat? A spus: Mi-e rău. (medicii – n.r.): Păi și ce căutați? Mai bine stăteați acasă.

Au ținut-o… era urgență, femeie în vârstă, temperatură, frisoane și au ținut-o, de la 1 până la 8 seara nu i-au făcut nimic, într-un cort neîncălzit.

Este la pneumologie, într-o rezervă în care a tremurat de frig toată noaptea. Are doar o jumătate de păturică. Nu i s-a adus pătură nici până azi la 12”, a spus fiica pacientei.

Managerul Spitalului, Claudiu Dumitrescu, a explicat că timpul de așteptare la primă urgență a crescut din două motive: din cauza numărului mare de paciență în 24 de ore și pentru că este un număr mic de medici specialiști de medicină de urgență în spital.

„Corturile au un sistem de încălzire. În mare parte au fost înlocuite cu containere. Cele 2, 3 corturi care au mai rămas au un sistem de încălzire, dar când temperatura scade ele nu fac față să asigure o temperatură optimă normală în anumite perioade. Facem eforturi disperate să înlocuim toate corturile cu containere mai performante de încălzire”, a mai spus managerul Claudiu Dumitrescu.

FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.