O bacterie periculoasă a fost descoperită într-o piață din Wuhan

FOTO: tragrpx/Pixabay.com
FOTO: tragrpx/Pixabay.com

Un student a făcut holeră în Wuhan. Autoritățile sanitare chineze au descoperit separat în mostre de la țestoase cu carapace moale, la o piață alimentară, bacteria care provoacă holera.

Piața alimentară în care probele de la țestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunțat autoritățile locale joi seara.

Deși nu a fost găsit niciun caz de holeră în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale, magazinul care le vindea a fost închis timp de trei zile.

Autoritățile au spus că tulpina de vibrio cholerae O139 care a cauzat infectarea studentului, caz anunțat luni, și probele contaminate nu au nicio legătură între ele. Oficialii au spus că urmăresc mai multe produse din același lot cu țestoasele, care au fost expediate în altă parte, a declarat autoritatea de control al bolilor din districtul Hongshan din Wuhan, potrivit Reuters.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.