O autostradă din Italia s-a prăbușit: 35 morți. Printre ei și un român

Podul Morandi din Genova s-a prăbușit în timpul unei ruperi de nori. Foto: Captură Youtube

Un pod rutier din apropierea orașului italian Genova s-a prăbușit. Autoritățile italiene au anunțat că 35 oameni și-au pierdut viața.

Mașinile în care se aflau victimele au căzut de la o înălțime de aproape 100 de metri.

Danilo Toninelli, ministrul Transporturilor din Italia, a declarat că ”evenimentul este o tragedie imensă”. Chiar dacă poliția a anunțat inițial că există doar 10 morți, șeful serviciului de ambulanță din Genova a spus că numărul victimelor este mult mai mare.

Bilanțul al victimelor este de cel puțin 35 de morți.

Printre cei care au murit este și un român.

„Având în vedere gravitatea incidentului, operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. Echipa consulară mobilă îşi va continua activitatea de asistenţă pe tot parcursul nopţii şi va menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor tragicului incident produs în Genova, soldat cu decesul a numeroase persoane, şi le doreşte celor răniţi însănătoşire grabnică. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.”, afirmă MAE.

Se pare că unul dintre stâlpii care susțineau șoseaua pe podul suspendat s-a rupt în urma unei furtuni. Pe sub pod trece o linie de cale ferată, multe mașini și autocamioane au căzut peste aceasta.

Podul, cunoscut sub numele de Podul Morandi, a fost construit în urmă cu o jumătate de secol. Secțiunea care s-a prăbușit avea o lungime de câteva zeci de metri.

Structura a cedat la ora 10 dimineața, în timpul unei ploi torențiale.

Disastro a Genova: crolla il Ponte MorandiLe ultime notizie in diretta > http://bit.ly/2w6y4Rc

Publicată de Il Secolo XIX pe Marţi, 14 August 2018