O atletă din SUA calificată la Campionatul Mondial nu va participa deoarece finala pică duminica: „E o zi sacră”

săritura cu prăjina
Foto: domeckopol / pixabay.com

Atleta americană Alina McDonald, care se calificase la Campionatul Mondial de Atletism, a refuzat să participe deoarece finala probei de săritură cu prăjina va avea loc într-o zi de duminică, zi pe care aceasta o consideră o zi sfântă, relatează publicația franceză „L’Equipe”.

Cu o săritură de 4,65 de metri, McDonald se calificase la Campionatul Mondial de Atletism care are loc peste 3 săptămâni în Eugene, Oregon, SUA.

În calificările din SUA, ea a obținut al doilea cel mai bun rezultat, după Sandi Morris, care a sărit 4,82 metri.

În ciuda rezultatului bun, Alina McDonald (24 de ani) a spus că ea este creștină practicantă și că nu participă niciodată la competiții în zilele de duminică.

Campionatul Mondial va avea loc în perioada 15-24 iulie, iar finala probei de săritură cu prăjina va avea loc pe 17 iulie.

„Aș fi putut să cer o schimbare a programului, dar Domnul a scris deja calendarul pentru mine. Mi-ar fi plăcut extrem de mult să particip, ar fi fost un vis devenit realitate. Dar nu am participat niciodată la o competiție într-o zi de duminică. Am o credință pe care o respect. Duminica este o zi sacră”, a declarat McDonald.

În locul ei va merge la Campionatul Mondial următoarea clasată.

Foto: domeckopol / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.