O angajată de la Ambulanță a refuzat să fie testată: „Nu accept, e o discriminare, un abuz. Sunt sănătoasă”

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

O angajată navaccinată a Serviciului de Ambulanță din Timiș a refuzat să se testeze pentru COVID-19 înainte de a intra în instituție, relatează postul de televiziune Digi24.

Mirela Păun lucrează la Serviciul de Ambulanță Timiș ca îngrijitoare. Pentru că nu e vaccinată, conducerea instituției i-a cerut să se supună unei testări COVID, însă ea a refuzat.

„Nu accept, este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome, chiar nu vreau să mă supun acestui test. <Ori te vaccinezi, ori te testezi, ori nemotivat. Pleci acasă nemotivat>. Am spus <Nu accept niciuna. Eu am venit să lucrez, nu plec nemotivat, desfaceți-mi contractul de muncă. Și îmi spuneți acolo motiv pentru că nu mă testez>”, a relatat femeia pentru sursa citată.

„Atâta sunt de josnici. Am zis: <Plec frumos, desfaceți-mi contractul de muncă>. <Nu, atunci pleacă acum, te scoatem așa fără>. Au chemat jandarmeria să mă scoată, au tras de mine să mă scoată afară din unitate”, a completat ea.

Tot personalul nevaccinat de la Serviciul de Ambulanță Timiș trebuie să se testeze, iar conducerea nu vrea să renunțe la această regulă.

„Medicii, asistentele se conformează. Ea, vezi Doamne, nu, și face și circ. Vrea să se testeze, lucrează. Nu, nu”, a declarat pentru Digi24 Leonida Iancu, director al Serviciului de Ambulanță din Timiș.