O adolescentă de 17 ani a născut, iar apoi și-a aruncat copilul în latrină ca să ascundă nașterea

latrină wc
Foto: Andreea Dogar

O adolescentă în vârstă de 17 ani din comuna Dumești, județul Vaslui, și-a omorât copilul pe care tocmai îl născuse, aruncându-l în latrina din fundul curții, relatează publicația locală „Vremea Nouă”.

Deoarece avea sângerări masive, ea a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Vaslui la câteva zeci de minute după naștere, însoțită de tatăl său.

În urma unui control, medicul ginecolog și-a dat seama că tânăra tocmai născuse și a întrebat-o unde este bebelușul. Fata nu a răspuns, iar cadrul medical a anunțat poliția.

Până la urmă, adolescenta a recunoscut nașterea și le-a spus polițiștilor că a aruncat nou-născutul în WC-ul din curte.

Oamenii legii au descoperit trupul neînsuflețit al copilului în WC-ul din fundul curții. Bebelușul a fost scos din latrină cu o vidanjă a Primăriei Dumești.

Potrivit presei locale, fata este una dintre elevele premiante ale comunei. Ea și-a ascuns sarcina, astfel încât localnicii nu știau că este însărcinată, mai notează sursa citată.

„Fata provine dintr-o familie foarte bună, linistită, cu părinți care și-au crescut copiii cu drag de carte și cu foarte mult bun simț. Copila a fost printre cei mai buni din clasă în generală, iar la liceu e în prima jumătate.

Probabil teama de a fi vorbită de rău a împins-o la un asemenea gest. Cred că dacă discuta mai mult cu mama ei, dacă cerea sprijin, nu se ajungea aici”, a declarat unul dintre vecinii adolescentei.

Potrivit localnicilor, fata avea un prieten cu 4 ani mai mare decât ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.