O adolescentă de 14 ani i-a ucis pe talibanii care i-au omorât părinții în fața casei

adolescentă talibani
Qamar Gul. Foto: Twitter

O fată de 14 ani din Afganistan i-a omorât pe teroriștii talibani care i-au omorât părinții. Incidentul a avut loc săptămâna trecută, când talibanii au atacat satul din provincia centrală Ghor în care locuia familia, relatează AFP, potrivit ndtv.com.

Qamar Gul i-a împușcat mortal pe 2 dintre talibani și i-a rănit pe alții, după ce teroriștii i-au scos pe părinții fetei din casă și i-au omorât deoarece susțineau guvernul afgan.

Teroriștii au năvălit în casa familiei căutându-l pe tatăl lui Qamar Gul, care era liderul satului, a declarat un polițist pentru AFP.

Când soția lui li s-a opus talibanilor, teroriștii i-au omorât pe soți în fața casei.

„Qamar Gul, care era în interiorul casei, a luat o armă AK-47 a familiei și mai întâi i-a împușcat mortal pe cei 2 luptători talibani care i-au omorât părinții. Apoi ea i-a rănit pe alții”, a mai spus polițistul.

Qamar Gul are o vârstă cuprinsă între 14 și 16 ani, potrivit unor surse oficiale diferite. Este un lucru comun pentru afgani să nu își cunoască vârsta exactă, mai notează AFP.

Mai mulți talibani s-au întors ulterior pentru a ataca locuința fetei, însă ei au fost îndepărtați de localnici și de o miliție pro-guvern.

Gul și fratele ei mai mic au fost preluați acum de forțele de securitate și au fost duși într-un loc mai sigur. După incident, adolescenta a fost lăudată pe rețelele de socializare pentru „eroismul” de care a dat dovadă. De asemenea, în mediul online s-a viralizat o fotografie a fetei, în care ea ține o mitralieră în poală.

Potrivit AFP, talibanii îi ucid în mod curent pe sătenii pe care îi suspectează că sunt informatori ai forțelor de securitate sau ai guvernului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.