Nunțile și botezurile, interzise! În ce condiții se redeschid restaurantele și cinematografele

FOTO: rawpixel/Pixabay.com
FOTO: rawpixel/Pixabay.com

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat mai multe decizii importante aseară, acestea fiind anunțate de ministrul Sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat pentru situații de urgență Raed Arafat.

Astfel, restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori.

În ceea ce privește stabilimentele din zonele unde sunt peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, acestea vor rămâne închise.

Măsura e valabilă pentru restaurante, teatre, cinematografe și cazinouri.

Barurile, cluburile de noapte și discotecile vor rămâne închise.

În ceea ce privește terasele, aceste vor rămâne deschise, însă în anumite condiții, cu respectarea distanței de doi metri între mese, iar la o masă să nu stea mai mult de șase mușterii.

Pe de altă parte, evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus.

Raed Arafat a spus că la astfel de evenimente este imposibilă respectarea măsurilor de protecție în fața COVID-19.