Nunțile ar putea fi reluate. La horă și la sarmale vor avea voie doar cei vaccinați sau testați

FOTO: NGDPhotoworks/Pixabay.com
FOTO: NGDPhotoworks/Pixabay.com

Multe cupluri și-au amânat nunțile din cauza pandemiei. În timp ce unii au făcut ceremonii restrânse, doar în familie, alții au decis să aștepte până se încheie pandemia.

Reprezentanții Furnizorilor din Industria Nunților propune Guvernului ca nunțile să fie reluate din 15 mai. Asociația vine și cu trei scenarii în care se pot desfășura petrecerile de căsătorie.

„Am propus trei scenarii: verde, galben, roșu. Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor. (…)

Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranță invitaților. Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă.

Asociația din industria nunților a pregătit un proiect de lege, cu o corelare între suprafață și numărul de invitați. Este o alianța mare, împreună cu HoReCa, turismul, concertele. Există un grup de lucru pentru a intră în normalitate.

În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 pers vor sta 6, 8, sau 10 persoane. Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului”, a declarat preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor, Alin Caraman, pentru Antena 3.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.