Nu uita sa utilizezi un program pentru backup!

Protejarea datelor, ce sunt stocate in memoria unui calculator sau laptop, poate reprezenta adesea o problema care ne da batai de cap.

Foarte multe persoane sunt afectate de acest fenomen, datorita multitudinii de metode prin care ne putem pierde diverse fisiere stocate pe un PC ori pe un laptop.

De aceea trebuie sa luam masuri, pentru a preveni o astfel de situatie neplacuta si sa cautam un program cu ajutorul caruia sa ne putem proteja fisierele salvate.

Pentru a nu intampina nici un fel de greutate, utilizarea unui program prin intermediul caruia se poate face un backup este mai mult decat esentiala, in special daca discutam despre fisierele de pe calculatorul companiei sau firmei la care lucram.

Din punctul meu de vedere, un software de backup este ceea ce trebuie sa avem cu totii pregatit, atat pentru unitatea de la job cat si pentru PC-ul sau laptop-ul de acasa.

EaseUS Todo Backup Free este un program cu ajutorul caruia va puteti proteja continutul hard disk-ului, astfel incat sa va luati o piatra de pe inima si sa va puteti bucura in liniste de tot ceea ce ati stocat in memorie.

Cu ajutorul acestui software, se poate crea o copie de rezerva a sistemului catre destinatia dorita si astfel se va crea un plan de rezerva. Se va selecta fisierul sau fisierele de pe laptop ori PC pentru a fi salvate si se va crea propriul plan de copiere al documentelor.

Dupa ce se va crea planul de copiere al documentelor, urmeaza selectarea locatiei din partitia dorita, pentru stocarea copiilor de rezerva, programand copia de siguranta a discului cu toate detaliile necesare. Astfel, la final, cu doar un singur click, se va face copia si fisierele dumneavoastra vor fi in deplina siguranta. Totul va fi gata in cel mai simplu si rapid mod.

Software-ul EaseUS Todo Backup Free este compatibil pentru sistemele de operare Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista si XP, deci pe toate calculatoarele utilizate in ziua de azi.

Cu acest program, pe langa backup de date, veti putea clona si hdd-uri sau ssd-uri sau puteti crea si copii ale sistemului de operare pe care le puteti trasfera pe alte dispozitive de stocare, precum cele mentionate anterior si astfel veti putea elibera memoria interna, imbunatatind performantele hard disk-ului.

In plus, se pot clona si partitii separat sau mai multe printr-o singura comanda, economisind timp dar mai ales, veti proteja datele eliminand astfel orice risc de a le pierde.

In urma unor experiente mai putin placute cand am pierdut foarte multe fisiere si documente importante pentru job, am hotarat sa fac periodic backup-uri tuturor fisierelor din calculator, astfel incat in cazul unei defectiuni neprevazute ori atacului unor virusi sa pot sta linistit stiind ca totul este in siguranta pe un device extern.

Personal, recomand cu toata increderea acest software pentru backup si recuperare a datelor, deoarece il utilizez de ceva vreme si ori de cate ori am avut nevoie de el si-a facut treaba mai mult decat perfect.  

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.