Noul ambasador al SUA la București este un român

Adrian Zuckerman trebuie să primească votul senatorilor americani înainte de a fi numit ambasador la București. Foto: Seyfarth Shaw LLP

Donald Trump, președintele SUA, l-a nominalizat pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România peste Ocean când avea 10 ani, drept noul ambasador al Statelor Unite la București.

Zuckerman este un avocat american, fiind partener al firmei Seyfarth Shaw LLP.

El a emigrat în Statele Unite din România când avea zece ani. Zuckerman, care este specialist în chestiuni legislative din domeniul imobiliar, vorbește fluent limba română. Are două diplome de absolvire, una obținută la Massachusetts Institute of Technology (1979), și cealaltă în Drept, la New York Law School (1983).

Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

Adrian Zuckerman este implicat și în acțiuni filantropice și educaționale, fiind membru în consiliile de administrație ale Kids Corp. și Facultății de Drept din New York.

Zuckerman trebuie mai întâi să primească avizul Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA, iar apoi nominalizarea sa va fi supusă votului în plenul Senatului.

Precedentul ambasador american la București, Hans Klemm își va încheia mandatul la sfârșitul acestui an, după ce a fost numit în funcție în septembrie 2015, de către Barack Obama.