Noua tulpină de coronavirus din Anglia îi infectează mai ușor pe copii

copii educație
Foto: tookapic / pixabay.com

Cercetătorii se tem că noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie i-ar putea infecta mai ușor pe copii, relatează publicația The Independent.

Profesorul Neil Ferguson, de la Colegiul Imperial din Londra, a declarat luni, 21 decembrie, că datele strânse până acum arată că noua tulpină de coronavirus răspândită în sud-estul țării are o rată de infecție semnificativ mai mare din punct de vedere statistic în rândul copiilor decât tulpinile cunoscute până acum.

„Există indicii că are o tendință mai mare de a infecta copiii. Acest fapt ar putea explica unele diferențe. Nu am stabilit niciun fel de cauzalitate, însă putem vedea [schimbările – n.r.] în datele existente”, a spus el.

Ferguson a mai explicat că în ultimele 5-6 săptămâni cercetătorii au văzut că proporția copiilor sub 15 ani infectați cu noua tulpină este semnificativ mai mare decât cu celelalte tulpini ale virusului.

„Nu spunem că este un virus care îi atacă în mod special pe copii, însă știm că COVID nu era așa de eficient în a-i afecta pe copii precum pe adulți”, a menționat și cercetătoarea Wendy Barclay, membru într-un grup de experți care consiliază Guvernul britanic.

Ea a mai spus că noua tulpină poate să se conecteze mai ușor cu celulele umane pentru a le infecta, ceea ce înseamnă că dacă până acum virusul se „chinuia” să îi infecteze pe copii, acum ei pot fi infectați cam la fel de ușor precum adulții.

Acum, oamenii de știință vor să studieze dacă vaccinurile aprobate până acum vor fi eficiente și împotriva noii tulpini.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.