Noua tulpină a coronavirusului „s-ar putea răspândi mai rapid” și e „un motiv real de îngrijorare”

FOTO: Belova59/Pixabay.com
FOTO: Belova59/Pixabay.com

Noua tulpină a coronavirusului s-ar putea răspândi mai rapid, potrivit oficialilor din Marea Britanie. Șeful departamentului sanitar din Marea Britanie, profesorul Chris Whitty, a declarat că se lucrează „de urgență” pentru a se stabili dacă noua tulpină, răspândită în sud-estul Angliei, reprezintă un pericol în ceea ce privește rata mortalității.

„În momentul de față nu există dovezi care să sugereze că noua tulpină provoacă o rată a mortalității mai mare sau că aceasta afectează vaccinurile și tratamentele, deși se lucrează urgent pentru a confirma acest lucru”, a declarat Whitty într-un comunicat.

Specialiștii în sănătate spun că amprenta genetică a formei recent depistate este ușor de urmărit și este încă devreme pentru a stabili dacă formele de coronavirus asociate acestei tulpini virale reprezintă un pericol mai mare.

Olanda a decis să suspende toate zborurile de pasageri care provin din Marea Britanie până pe 1 ianuarie, după s-a descoperit un caz de contaminare cu noua tulpină identificată în Regatul Unit.

Se crede că această tulpină a virusului se răspândește mai ușor și mai repede și este, de asemenea, mai greu de detectat, potrivit government.nl.

Pe baza rapoartelor cu privire la situația din Marea Britanie, Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM) a analizat recomandările de călătorie pentru persoanele care sosesc în Olanda din Regatul Unit.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.