Noi proteste pentru protejarea pădurilor. Ce solicită manifestanții

Sursa foto: Facebook Uniti Salvam

Sâmbătă și duminică continuă protestele în marile orașe din țară pentru protejarea pădurilor și împotriva despăduririlor abuzive.

Și asta după ce vineri, comunitatea “Uniți Salvăm” Marșul pentru Pădure 2015 a protestat în București, în fața Ministerului Mediului.

Potrivit celor de la “Uniți Salvăm”, despăduririle abuzive și ilegale au lăsat România cu mai puțin de 27% din suprafața împădurită, față de 31,8% din suprafața țării cât era în 1990.

În acest context, cei de la “Uniți Salvăm” sunt de părere că măsurile luate până la acest moment de Guvern, Președinte și instituțiile statului nu sunt suficiente.

Prin continuarea protestelor, susținătorii demersului au o listă de solicitări pe care le adresează Președintelui și Guvernului.

Iată care sunt revendicările lor:
— Resursele naturale să fie exploatate transparent și protejate ca o moștenire națională;
— Să se înăsprească controalele la procesatori și în Portul Constanța;
— Să se oprească tăierile de pădure din parcurile naționale;
— Să se suspende funcționarea ilegală a fabricii de debitare si prelucrare a lemnului a s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., din comuna Reci, județul Covasna.
— Să interzică exporturile de lemn neprelucrat pe o perioadă îndelungată
— Să asigure întărirea instituțiilor de control — comisariatele silvice — și a instrumentelor de monitorizare a trasabilității lemnului.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Recomandările editorilor GreatNews: