Cum au ajuns produsele unui român să facă concurență celor de la Sony

Căști produse de Antonio Mezze

Produsele unui român care a lucrat în SUA ca muncitor necalificat au ajuns să concureze cu branduri precum Sony şi Bose.

Antonio Meze, în vârstă de 32 de ani, deține azi propria afacere şi un brand de succes, Meze Headphones, după ce în 2005 a plecat în SUA, unde a lucrat ca muncitor necalificat.

Și asta după ce își încheiase studiile la secţia de Design a Facultăţii de Arte din Timişoara.

Înainte de a ajunge să dețină propriul brand de căști audio, Antonio Meze s-a format călătorind pe mai multe continente şi lucrând la zeci de proiecte, din America până în Asia. Drumul până la propriul produs nu a fost uşor, însă efortul, pe design şi tehnologie, a dat roade, iar pentru primele modele Antonio a găsit repede clienţi, după cum relatează gandul.info.

„Practic, industria designului de produs în serie nu prea există la noi. Şi aici nu vorbesc de artiştii care fac bijuterii sau haine – aia e altceva”, a declarat Meze, adăugând că dacă îți doreşti să faci carieră în acest domeniu trebuie să mergi într-o ţară cu tradiţie în aşa ceva.

Designerul român a ales să meargă în SUA, ţara în care s-au remarcat designeri industriali de excepţie, precum britanicul Johny Ive de la Apple.

„Am pornit modest spre SUA cu o viză de muncă H2B (muncă necalificată), după care trimiţând portofoliul la mai multe agenţii am avut norocul să fiu acceptat şi după două luni de muncă necalificată am obţinut primul internship la un studio de design în Long Beach, California, apoi în New York. În New York am întâlnit mulţi oameni pasionaţi şi am făcut parte din câteva proiecte vitale pentru formarea mea ca designer”, a povestit Antonio Meze.

În 2009, pe când se afla în Londra, a hotărât că este timpul să îşi găsească o constantă în viaţa profesională şi personală. Aşa a decis să încerce să facă un prim produs care să fie în totalitate al lui și a creat brandul Meze Headphones.

„Am mai mers apoi în Bangkok pentru alte proiecte, dar încet încet m-am concentrat tot mai mult asupra acestui proiect personal. Şi deoarece viaţa în continuă mişcare nu se potrivea cu un asemenea proiect, am hotărât să revin la Baia Mare. Deşi nu pare, e perfect potrivit pentru ceea ce fac. E un loc liniştit, frumos şi unde găseşti uşor activităţi în natură. Iar tot ce lucrez e pe calculator şi prin internet. De un an am reuşit să formez o echipă grozavă care mă ajută şi mai mult în atingerea ţelurilor”, a mai spus Meze.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: